Besök www.skoda.se
Skoda sponsrar ungdomshockey

Skoda sponsrar ungdomshockey

Även den här säsongen avsätter Skoda Sverige en miljon kronor till ungdomshockeyn i landet genom Hockeyfonden.

Hockeyfonden hjälper ungdomslag att göra hockeyvardagen lite enklare. Det kan handla om allt från torktumlare och skridskoslipar till vattenflaskor eller hockeybagar. Och om det är problem att få ihop skjutslogistiken kan man dessutom få låna en av Skodas familjebilar under hela säsongen.

Ett lag som ansökte om pengar ur Hockeyfonden förra året var HC Lidköping. De fick en skridskoslip och tio prova–på–utrustningar.

– Vår gamla skridskoslip förstörde nästan skridskorna, tack vare den nya skridskoslipen kan vi åka ordentligt på isen igen, säger Stefan Flodén, hockeyförälder och ungdomsledare i HC Lidköping.

Prova–på–utrustningarna  kommer också väl till användning:

– Vi hade 40 nya barn i vår hockeyskola i lördags och genom att låna utrustning behöver de inte köpa dyr utrustning innan de är säker på om de vill spela hockey eller inte, säger Stefan Flodén.

Helt fantastiskt

Han tycker att Skodas initiativ är beundransvärt:

– Det är helt fantastiskt, jag tror inte riktigt man förstår hur mycket det här hjälper oss.

Hockeyföräldrar, ledare och andra engagerade kan redan nu söka pengar ur Hockeyfonden 2012 genom att fylla i en ansökan på hemsidan www.hockeyfonden.se. Varje månad väljer sedan en jury ut de ansökningar som beviljas pengar. I juryn ingår bland andra Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagschef Tommy Boustedt och bröderna Sedins föräldrar, Tommy och Tora Sedin.

Gilla och öka potten

Förutom den miljon kronor som Skoda avsatt ger företaget ytterligare 20 kronor för varje person som ”gillar” fonden på hemsidan.
Skoda kommer att ge ekonomiskt stöd till olika ishockeyklubbar runt om i Sverige fram till hockey-VM i maj 2013.

Hockeyfonden är en långsiktig satsning och målet att fylla på med ytterligare pengar och öppna upp för nya ansökningar även kommande säsonger.

Text: Carola Ålstig Andersson