Besök www.skoda.se

Toppbetyg för nya Octavia

Svenska motorjournalister har sagt sitt. Nya Skoda Octavia levererar. Det står klart efter att ha scannat igenom några svenska tidningsartiklar efter den internationella provkörningen i Portugal i början på året.

Tredje generationen Octavia har blivit både längre och bredare och kommer fullmatad med tekniska system och funktioner som man vanligtvis hittar i bilar i den större mellanklassen.

I mars lanseras bilen på den svenska marknaden men redan nu har några av Sveriges främsta motorjournalister provkört nya Octavia i Portugal. Responsen var mycket positiv. Det här är ett axplock citat efter den internationella provkörningen:

 

Vi Bilägare:

”Det märks verkligen att det här är en helt ny bil”.

”Designen är rejält vässad, bilen är större och betydligt rymligare och den har blivit tekniskt förbättrad på alla sätt.”

”Octavia har alla olika säkerhetssystem som man kan tänka sig. Den håller avståndet till framförvarande bil, den läser skyltar och den styr tillbaka om man kör för långt ut i körfältet – inte våldsamt men lite försiktigt sådär. Den har dessutom nio krockkuddar.”

”Bilen känns gedigen, stadig och mer välbyggd än tidigare. Den är väldigt trevlig på vägen faktiskt. Tystare har den också blivit”.

”En rolig detalj med nya Octavia är också att man har hittat ett nytt ställe för förvaring av isskrapan, nämligen i en hållare på tanklocksluckan så man ska slippa öppna dörren för att komma åt den.”

Teknikens Värld:

”Skoda Octavia värmer”

”I stort sett i klass med sina mer premiumklassade bröder i koncernen, Volkswagen och Audi. Riktigt bra på de allra flesta sätt. Styrning, utrymme, komfort, you name it.”

”Bilen är riktigt prisvärd.”

Expressen

”Det här har blivit en riktigt pigg och rolig bil.”

”Styrningen är härligt exakt och förtroendeingivande, det är lätt att styra in bilen exakt där man vill ha den.”

”Utrymmet för passagerare i baksätet har blivit superbra.”

Sydsvenskan:

”Nya Octavia har vuxit ur Golf-klassen.”

”Första Octavia jämfördes med Volkswagen Golf och andra storsäljare i klassen. Den nya ska ställas mot större premiumbilar som Volvo S60/V60. Och den jämförelsen tål Octavia.”