Besök www.skoda.se
Design möter den senaste tekniken i Vision C

Design möter den senaste tekniken i Vision C

Med konceptbilen Vision C tar Skoda steget in i en ny era där designen får ta större plats – utan att man gör avkall på smarta lösningar, miljövänlig teknik och rymligheten som blivit Skodas signum.

Skodas konceptbil Vision C har världspremiär på bilmässan i Genève som pågår just nu. Med Vision C markeras startskottet för ett utvecklat designspråk och en ny era i bilmärkets historia. Här ingår ett nytt och breddat modellutbud där bilarna får en mer uttrycksfull och emotionell design.

Vision C är en femdörrars-coupé med gott om plats för fyra personer och deras bagage, samtidigt som den aerodynamiska designen och låga vikten ger ett slimmat intryck och en mer miljövänlig körning. Drivsystemet bygger på Volkswagens MQB-plattform.

Under huven finns en 1,4 TSI/81 kW turbomotor av hybridmodell – den kan drivas av såväl bensin som gas. På naturgas förbrukas 3,4 kg gas per 100 kilometer, vilket motsvarar CO2-utsläpp på endast 91 gram per km. Med Vision C visar Skoda att EU:s stränga utsläppsmål inför 2020 kan uppfyllas även med mellanklassbilar.

Se fler bilder på Vision C och läs om senaste nytt från Genève på vår Facebooksida!