Besök www.skoda.se
Skodas experter svarar: vad täcker lackgarantin?

Skodas experter svarar: vad täcker lackgarantin?

Runt om i Sverige finns inte mindre än 132 auktoriserade Skodaverkstäder som hjälper dig med allt från kamremsbyte till niotusenmilaservicen. Här svarar Sören Jacobsson, verkstadschef på Motorcentralen i Umeå, på en fråga som kunderna ofta ställer nu på våren.

Min Skoda har blivit repig i lacken under vintern. Vad täcker lackgarantin?

– Generellt sett så är det tre års lackskadegaranti på alla nyare bilar. För att den ska gälla krävs det att man sköter bilen normalt, och att den inte har råkat ut för så kallad yttre åverkan som stenskott eller en krock. Många kunder tycker att garantin borde gälla för små stenskador längst fram på motorhuven, men det räknas också som yttre åverkan. Då kan vi hjälpa till att täcka över skadan med färg.

– För att undvika skador i lacken är det bra att titta i instruktionsboken för bilen, där det står hur man ska sköta den. Ett exempel är att bilen bör tvättas och vaxas regelbundet, även på vintern. Inte bara för att den ska bli blank och fin, utan för att det ger ett ytskydd som är viktigt för att undvika skador.

Har du en fråga du vill att vi ska ta upp i nästa nyhetsbrev?

Mejla den till skoda@appelberg.com och skriv ”Fråga experterna” i ämnesraden.