Besök www.skoda.se
Octaviafamiljen växer

Octaviafamiljen växer

Skodas mest sålda bilmodell Octavia har fått tillökning i familjen. Nya Octavia Scout – rymligare än sin föregångare och utrustad med Haldex senaste fyrhjulsdrift – samt miljöbilen Octavia GreenLine och gasbilen Octavia G-TEC. Försäljningsstart är augusti respektive maj 2014.

Octaviafamiljen börjar bli komplett med både Octavia Scout, Octavia GreenLine och Octavia G-TEC som spännande nyheter.

Octavia Scout blev snabbt en favorit när den för första gången lanserades 2006. Nu är det dags för en ny generation Octavia Scout att göra entré. Bilen baseras på Octavia Combi men är mera offroad-betonad.

– Nya Skoda Octavia Scout är verkligen ett smart offroad-fordon på alla sätt, säger Frank Welsch, ansvarig för teknisk utveckling på Skoda. Bilen erbjuder ett unikt paket som består av ett slående offroad-utseende, imponerande fyrhjulsdriftsegenskaper, gott om utrymme, modern säkerhet, komfort och motorteknik. Nya Octavia Scout sätter en ny standard i crossoversegmentet.

Rymligare än föregångaren

Octavia Scout är rymligare än sin föregångare, både för passagerarna och för bagaget med 610 liters bagageutrymme som kan utökas till 1 740 liter om baksätesryggen fälls. Bilen har fått nya robusta stötfångare både fram och bak i svart och silver samt skyddande plast längs skärmkanter och dörrtrösklar. Dörrsidornas skyddslister är även de svarta, till skillnad från de nedlackade varianterna på vanliga Combi. Markfrigången på Octavia scout är 3,3 centimeter högre än på Octavia Combi, alltså totalt 17,3 centimeter. 17-tumshjul är standard. Interiört får bilen några förädlade och för Scout specialdesignade detaljer, som bland annat en treekrad multifunktionsratt med ett Scout-emblem i nederkant av nedre rattekern.

Utrustad med Haldex 5

Nya Octavia Scout är utrustad med Haldex senaste fyrhjulsdriftssystem, Haldex 5. Dragvikten har utökats med hela 25 procent vilket innebär att nya Octavia Scout får dra upp till två ton. Bilen har fått bättre grepp, start- och klätterförmåga än tidigare samtidigt som frigångsvinkeln fram och bak har ökats för att tillåta bilen att kunna ta sig upp för brantare lutningar. Under huven kommer två dieselmotorer och en bensinmotor att erbjudas vid lansering. Motorer som kommer att vara 20 procent snålare än sina föregångare.

Bilen premiärvisades på bilsalongen i Genéve i mars men har försäljningsstart i Sverige augusti 2014.