Besök www.skoda.se
Octavia Scout – nu hos din återförsäljare

Octavia Scout – nu hos din återförsäljare

Rymlig, säker och snygg – och med fyrhjulsdrift från svenska Haldex som standard.

I helgen lanseras nya Octavia Scout, en bil som förväntas bli en Sverigesuccé.

 

Octavia Scout blev snabbt en favorit när den för första gången lanserades 2006. Nu har nästa generation kommit till Sverige. Nya Octavia Scout är rymligare än sin föregångare, både för passagerarna och för bagaget. Bilen har också fått nya robusta stötfångare fram och bak i svart och silver samt skyddande plast längs skärmkanter och dörrtrösklar. Dörrsidornas skyddslister är även de svarta, till skillnad från de nedlackade varianterna på vanliga Combi. Markfrigången på Octavia scout är 3,3 centimeter högre än på Octavia Combi och 17-tumshjul är standard.

Scout-emblem på ratten

Interiört får bilen några för Scout specialdesignade detaljer, som bland annat en treekrad multifunktionsratt med ett Scout-emblem i nederkant av nedre rattekern samt präglad logotyp på sätena och växelspaken.

Utrustad med Haldex 5

Nya Octavia Scout är utrustad med Haldex senaste fyrhjulsdriftssystem Haldex 5. Dragvikten har utökats med hela 25 procent vilket innebär att nya Octavia Scout får dra upp till två ton. Bilen har fått bättre grepp, start- och klätterförmåga än tidigare samtidigt som frigångsvinkeln fram och bak har ökats för att tillåta bilen att kunna ta sig upp för brantare lutningar. Under huven kommer två dieselmotorer och en bensinmotor att erbjudas vid lansering. Motorer som kommer att vara 20 procent snålare än sina föregångare.

Simply Clever

Octavia Scout erbjuder också många smarta detaljer och lösningar. Exempelvis mattan i bagageutrymmet som är dubbelsidigt. Ena sidan har filtbeklädnad, medan den andra är i elastiskt gummi. Så när du kommer tillbaka till bilen efter en lång promenad i skogen kan du enkelt vända på den för att undvika att smutsa ner filtsidan. Och de infällbara yttre backspeglarna fälls automatiskt in när du låser bilen med fjärrkontrollen.

Kom in till oss i helgen för att bekanta dig närmare med nykomlingen.

Besök nya Octavia Scouts kampanjsajt här

Hitta närmsta återförsäljare här