Besök www.skoda.se
Välvårdad bil ger tiotusentals felfria mil

Välvårdad bil ger tiotusentals felfria mil

Janne Dicander är inne på sin tredje Skoda Octavia Combi. Hans nuvarande bil har gått 41 000 mil utan några avbrott. Hemligheten är kontinuerligt underhåll.

Text: Carola Ålstig Andersson Foto: Per Eriksson

Janne Dicander är bosatt i Borlänge, men har jobbat som IT-chef i Jönköping de senaste tio åren. Då har han veckopendlat till och från Jönköping, en sträcka på 38 mil enkel resa. Det har inneburit många mil och timmar i bilen.
– Jag är inne på min tredje Octavia Combi. Min första Skoda skaffade jag -99 efter tips från bilintresserade killar på jobbet, som sa att Skoda var ett bra köp.

Uppskattar driftsäkerheten

Och Janne Dicander har inte ångrat sitt beslut.
– Jag har varit nöjd med alla bilarna och det jag verkligen uppskattar med Skodas bilar är driftsäkerheten. Jag har aldrig blivit stående någonstans och bilarna har startat oavsett om det varit minus 30 eller plus 40, säger Janne Dicander.
Bra kvalité på bilarna är en sak, men det är också viktigt att ta hand om sin bil. Och där är Janne Dicander ett föredöme. Han är noga med att byta olja och varje helg tvättar han bilen, ofta både invändigt och utvändigt.

Nästa bil blir fyrhjulsdriven

– Jag är särskilt noga med det vintertid eftersom det är så mycket salt på vägarna.
Nästa år går Janne Dicander i pension, men långkörningarna är inte över för det. På fritiden gillar han att vandra i fjällen och då kan det bära av med bil både till Kebnekaise, Sarek eller Härjedalen.
– Jag funderar på att byta till en ny bil snart, men den här gången tror jag att det blir en fyrhjulsdriven Octavia Scout med högre markfrigång, säger Janne Dicander.

 

Fakta om Janne Dicander

Namn: Janne Dicander
Ålder: 64 år
Bor: Borlänge
Familj: Två vuxna barn och fem barnbarn.
Fritidsintressen: Fjällen, både för vandring och skidåkning, kajakpaddling, fiske och foto.

Så här tar du hand om din bil

▶ Tvätta bilen för hand, det är oftast skonsammare, och torka av insidan av rutorna med tidningspapper.
▶ Fixa stenskott så fort som möjligt så att inte hela rutan spricker.
▶ Välj Skoda original reservdelar.
▶ Låt en auktoriserad verkstad sköta servicen.