Besök www.skoda.se
Krocksäkra bilen med Front Assistant

Krocksäkra bilen med Front Assistant

Front Assistant är ett radarbaserat säkerhetssystem som varnar bilföraren för krockrisker. Vid en oundviklig kollision bromsar bilen automatiskt in för att mildra konsekvenserna av olyckan.

Systemet fungerar i alla hastigheter utom i mycket långsam trafik. Radarn, som ligger i den främre stötfångaren under nummerskylten, övervakar utrymmet framför fordonet och bedömer löpande avståndet, riktningen och hastigheten på olika föremål i närheten, och alltså inte bara till bilar.

Baserat på fördefinierade algoritmer avgör systemet om ett objekt är potentiellt farligt. Svaret beror på omgivande förhållanden såsom typ av vägbana och klimat. Front Assistant finns i nya Octavia och kommer också i nya Fabia.

Skoda Front Assistant fick högsta betyg i trafiksäkerhetsorganisationen Euro Ncaps test. Läs mer och se filmen om hur systemet fungerar här.

Text: Carola Ålstig Andersson
Illustration: Hedvig Herlin