Besök www.skoda.se
Presskörning – nya Fabia Combi

Presskörning – nya Fabia Combi

I veckan har det varit internationell presskörning av nya Fabia Combi på Franska Rivieran. En av dem som deltog var Erik Wedberg från Teknikens Värld. Vi ringde upp honom för att få hans första reflexioner av bilen.

Vad är dina intryck av nya Fabia Combi?
­– Det är en bra allroundbil och det finns egentligen inget att klaga på.  Om man är en familj med två vuxna och två mindre barn så får man en bra familjebil med en del extrautrustning för 150 000 kronor. Och skulle man i framtiden få fyrhjulsdrift i Fabia Combi så skulle det bli en riktig Sverigefavorit.

Något som du imponeras särskilt mycket av?
– Där måste jag nog hålla med Skoda själva. Det är en vuxen bil som känns som en större bil än vad den är. Både när det gäller storlek och utrymme.

Om du jämför med förra generationen Fabia Combi. Vad skiljer sig åt?
– Här har Skoda tagit ett stort steg framåt. Den äldre generationen Fabia känns tunnare och billigare. ­ Jag tycker generellt att Skoda närmar sig Volkswagen i kvalitetskänsla och det är ingen idé betala extra för en Polo istället för en Fabia.

I början av februari kan ni läsa om Erik Wedbergs provkörning av nya Fabia Combi i Teknikens Värld.