Besök www.skoda.se
Nya Superb – en ny era för SKODA

Nya Superb – en ny era för SKODA

Större, snyggare, säkrare och snålare. Över 800 internationella journalister samlades i Tjeckiens huvudstad Prag för att bevittna världspremiären av bilmodellen med flera stora ”S”. Nya Skoda Superb.

I slutet av 1934 rullade den första bilen kallad SKODA Superb av produktionsbandet i Mlada Boleslav, Tjeckien. Förra veckan, 80 år senare, samlades världspressen i Prag för att för första gången se den senaste versionen av modellen. SKODAs flaggskepp som idag mer än någonsin lever upp till innebörden av sitt latininspirerade namn ”Superbus” – vacker, oslagbar och magnifik.

Den helt omgjorda interiören tar upp de essentiella designdetaljerna från exteriören. Med sina horisontella linjer får den redan rymliga kupén en ännu mer generös känsla. Tydliga former, precist hantverk och materialval i hög kvalitet skapar en lyxig upplevelse av att sitta i bilen.

Nya Superb får hela 29 Simply Clever-lösningar som gör livet lite enklare för förare och passagerare. Förutom de vanligt smarta lösningarna adderas 23 nya funktioner på nya Superb varav tio är helt nya för märket. Bland dessa kan nämnas utfällbar dragkrok, plats för Ipads i baksätet, lösning för att öppna 05 liters flaskor med en hand när du kör, plats för 1,5 liters flaskor i dörrarna bak.

Motorerna i nya Superb har blivit upp till 30 procent mer effektiva när det kommer till utsläpp och förbrukning. SKODA Superb GreenLine förbrukar endast 3,7 liter/100 km. med ett utsläpp på 95 g. CO2/km. Bilen är upp till 75 kilo lättare än sin föregångare samtidigt som aerodynamiken har förfinats. Kombinationen av 20 procent mer effekt, minskat luftmotstånd och viktreducering ger också positiva resultat i körupplevelsen.

Världspremiären för nya SKODA Superb visade modellen i sedanutförande. Lansering av bilen sker på de första europeiska marknaderna i sommar. I Sverige lanseras nya SKODA Superb i slutet av sommaren, då också i kombiutförande. Svenska priser på bilen är ännu inte fastställda.