Besök www.skoda.se
Skoda ger fler barn möjlighet att spela hockey

Skoda ger fler barn möjlighet att spela hockey

Nu re-lanserar Skoda sitt framgångsrika koncept Hockeyfonden från 2011 – vill öppna dörren till hockeyn för flera ungdomar.

För familjer som lever på marginalen finns sällan ekonomiskt utrymme för idrottsutrustning, och ishockey kan vara kostsamt att hålla på med. Nu re-lanserar Skoda sitt framgångskoncept Hockeyfonden och ger satsningen ett nytt fokus: startplåtar i form av hockeykit till barn med hockeydrömmar.

– Vi kommer inte att kunna lösa alla problem, men vi kanske kan hjälpa någon en bit på vägen. Alla barn borde få hitta en idrott de gillar. Kanske kan vi rentav öppna dörren till hockeyn för någon som har potential att bli riktigt bra, säger Mikael Sandberg, PR och sponsringsansvarig på Skoda Sverige.

– Har familjen det tajt ekonomiskt kanske man inte ens vågar drömma om någon idrott som kräver utrustning. Vi hoppas självklart att den här satsningen gör det möjligt för fler att prova på världens bästa sport, säger Tommy Boustedt, ordförande Svenska ishockeyförbundet.

Hockeyfonden kommer att dela ut hockeykit för barn upp till 10 år till ett värde av en miljon kronor per år. Hockeykiten finns för barn upp till 10 år, och innehåller arm- och benskydd, byxor, axelskydd, handskar, hjälm och klubba. Den nya sajten för ansökningar lanserades 9 februari 2015. En första, mindre utdelning sker i mars 2015, och en större utdelning inför säsongsstarten i september.

Ansökningar kan göras under hela året via hockeyfonden.se.