Besök www.skoda.se
Känn dig säker med Front Assistant

Känn dig säker med Front Assistant

Visste du att det finns ett system som hjälper dig att undvika en kollision när du är ute och kör? Front Assistant fungerar som en hjälpande hand innan olyckan är framme.

Front Assistant är ett radarbaserat säkerhetssystem som varnar för kollisionsfara och som i händelse av en oundviklig kollision bromsar i ett försök att mildra konsekvenserna. Systemet fungerar i alla hastigheter utom mycket långsam trafik.

Radarn, som ligger i den främre stötfångaren under nummerskylten, övervakar utrymmet framför fordonet och bedömer löpande avståndet, riktningen och hastigheten på föremål i närheten (inte bara bilar).

Baserat på fördefinierade algoritmer avgör sedan systemet om ett objekt är potentiellt farlig. Svaret beror på omgivande förhållanden såsom typ av vägbana och klimat. Front Assistant finns i nya Octavia och kommer också i nya Fabia.

Vill du se hur Front Assistant fungerar, titta här.

Text: Carola Ålstig Andersson
Illsutration: Hedvig Herlin