Besök www.skoda.se
Skodas designchef om nya Superb

Skodas designchef om nya Superb

Jozef Kabaň, designchef på Skoda, beskriver nya Skoda Superb som både känsloladdad, kraftfull och elegant. Vi kontaktade honom för att höra mer om designprocessen bakom den uppdaterade flaggskeppsmodellen. 

Vilka designdetaljer är du mest stolt över på nya Skoda Superb?
– Jag måste säga att jag är väldigt stolt över bilen som helhet, men för att ändå nämna några detaljer så är jag speciellt stolt över den nya motorhuven: Springan mellan huven och karossen som löper ner på sidan för att övergå i den längsgående tornadolinjen. Den här formgivningen visar vilket spelrum det finns i formgivningen av en motorhuv som är mer känsloladdad, utan några störande avbrott. En högkvalitetslösning som avslöjar mycket av märkets höga designambition och produktionsförmåga.

Finns det en risk att nya Superb ser för exklusiv ut för att passavarumärket?
– Vänta lite! Detta är en exklusiv bil. Det är Skodas flaggskepp. Vi har bestämt oss för att erbjuda exklusivitet i samma paket som utrymme, funktionell design och maximal användarvänlighet i enlighet med vårt arv. I vanlig mening kan man säga att det enda som inte är exklusivt med nya Skoda Superb är priset. Vilket vi har valt att göra överkomligt för våra kunder.

Vad kan du avslöja om designspråket på kommande Skodamodeller?
DesignchefSkoda – Först och främst kan vi visa upp nya Skoda Superb, som nyligen hade världslansering i Prag. Designen av nya Superb har nått en ny dimension. Och detta har blivit möjligt eftersom vi har arbetat med proportionerna, vilket gör att bilens uppsyn är mycket mer känsloladdad och kraftfull samtidigt som den är elegant. Superb blir en ny benchmark i sitt segment. Låt det vara en ledtråd till hur kommande Skodamodeller kommer att se ut.