Besök www.skoda.se
Så bra är nya Skoda Superb

Så bra är nya Skoda Superb

Till hösten lanseras nya Skoda Superb och landets journalister har äntligen fått provköra den splitternya bilen. Men hur har de valt att beskriva den tredje generationen Superb? Nedan har vi samlat några av recensionerna. 

Svenska dagbladets motorskribent Eric Lund skriver så här:
En mogen och genomarbetad bil där särskilt fjädringskomforten (med ”Drive Select Mode”) imponerar. Utrymmena är förstklassiga och körupplevelsen trivsam både i bensin och dieselutförande”.

Carl-Johan Lejland från Dagens Industri har dessa tankar kring den omtyckta modellen:
Priset imponerar och blir mer attraktivt när man tar in säkerhetsutrusningen i bilden. Autobroms är standard, liksom adaptiv farthållare och varning för bakomvarande trafik. Lägg till trötthetsvarning, hastighetsbegränsning och parkeringshjälp”.

Jonas Borglund på Teknikens Värld skriver så här:
Förra generationen Superb var en lång men ganska smal bil. Lite som en prärievagn. Den nya generationen är nästan fem centimeter bredare vilket ger mer tyngd och kraft rent utseendemässigt. Dessutom ordentlig bredd inuti bilen där bredden i baksätet ökat med nästan sju centimeter.Alla andra innermått är genomgående bättre förutom benutrymmet bak som är oförändrat – jättestort!

Tommy Wahlström från Vi Bilägare uttrycker sig så här:
Skoda Superb har blivit bekvämare, rymligare, säkrare och snålare. I sin nya generation blir den en stentuff konkurrent till övriga modeller i stora mellanklassen”.

Mer information om den tredje generationen Superb får du här.