Besök www.skoda.se
Tänk på det här när du väljer däck

Tänk på det här när du väljer däck

Nu är det hög tid att börja fundera på dina vinterdäck. Från 1 december till 31 mars är det krav på att ha vinterdäck på bilen om det råder vinterväglag. Men hur vet man om man behöver nya vinterdäck, varför är det viktigt med bra vinterdäck och vad ska man tänka på när man väljer nya vinterdäck? Tommy Olofsson, Servicechef på Skoda Sverige vet svaren.

Varje däck har ett speciellt mönster i gummit i den så kallade slitbanan mitt uppe på däcket, när däcket är nytt är mönstrets djup cirka 8–9 m m. Enligt lag ska mönterdjupet på däcken vid vinterväglag under perioden 1 december till 31 mars vara minst 3 m m.
Mät därför alltid mönsterdjupet på dina däck innan du sätter på dem. Chansa aldrig – mönsterdjupet är A och O för väggreppet och din säkerhet bakom ratten. Glöm inte heller att kolla att lufttrycket är rätt.

Däck som är anpassade efter bilmodell
Välj alltid däck utifrån din bilmodell, är du osäker på vilka däck som är anpassade för just din bil så kan du alltid rådfråga din auktoriserade Skodaverkstad, en del däck kan vara direkt olämpliga även om de har rätt dimensioner. Väljer du Skoda Originalfälgar, framtagna just för din bil, så är du alltid på den säkra sidan. Kombineras de dessutom med rätt däck får du garanterat de bästa köregenskaperna, säkerheten och en bil du kan lita på i alla väder.

Däck för nordiska förhållanden
Välj bra däck! Det är faktiskt viktigast av allt. Däcken är den enda kontakten man har med vägen, vilket många kanske inte tänker på. Och bor man i Norden ska man absolut satsa på däck som är anpassade för just nordiska vinterförhållanden. Är det enbart modd och snöigt kan friktionsdäck vara att föredra, men är det isigt på vägarna är dubbdäck tveklöst det säkraste.

Läs mer om däck här.